6 GOEDE REDENEN VOOR EEN WORMENKRUKJE

Een wormenbak recyclet jouw gft-afval tot waardevolle wormenhumus. Dit gebeurt met behulp van ontelbare wormen en geheel reukloos en geruisloos.

Twijfel je nog? Wij zetten 6 goede redenen op een rijtje.

GFT afval wordt waardevolle bio-bron!

Veel mensen op het platteland zijn gewend zijn om hun organisch afval op hun eigen composthoop te gooien. Soms gebruiken ze een biobak en moeten ze zelfs voor hun organisch afval betalen. Mensen in de grote steden hebben meestal geen keuze en gooien hun organisch afval bij het restafval. Het restafval eindigt in een afvalverbrandingsinstallatie wat zeer energie-intensief is en waardevolle voedingsstoffen vernietigt. In het wormenkrukje blijft het organisch afval deel uitmaken van de natuurlijke kringloop. Je gft-afval is geen afval, maar juist een waardevolle bron.

2. Eenvoudige stap naar een duurzamer leven

Een wormenbak is een manier om actief het milieu en klimaat te beschermen. Het gft-afval wordt omgezet op de plek waar het werd verbruikt. Zo hoeft het afval niet van A naar B te worden getransporteerd. Bovendien draagt de hoogwaardige compost bij aan betere bodemeigenschappen en wordt de perfecte omgeving gecreëerd voor een grote diversiteit aan bodemorganismen.

Een wormenkist verandert je kijk op gft-afval. Op een interactieve manier neem je de nutriëntencyclus en andere complexe interacties uit de natuur waar. Superleerzaam voor de kids om niet alleen te zorgen voor de wormen, maar ook de cyclus van het composteren te ervaren.

3. het perfecte huisdier!

Wormen zijn zeer zelfstandige huisdieren. Regelmatig op pad? Geen probleem! Vertrek je voor een kleine 3 weken op vakantie, geef de wormen dan wat extra eten, bevochtig alles en voeg papiersnippers toe.

De verzorging voor de wormenbak kost iets meer tijd dan de verzorging van een plant, maar een stuk minder dan de verzorging voor de gemiddelde huiskat. Ook een pluspunt: wormen veroorzaken geen allergieën.

4. Een betere meststof bestaat niet

De eindproducten van wormcompostering, d.w.z. wormenpoep (humus) en wormenthee, zijn perfecte meststoffen voor planten. Zo bespaar je geld uit en hoef je geen dure meststoffen mee naar huis te slepen. De hoeveelheid gft-afval wordt doormiddel van de wormen tot 1/10e teruggebracht. 100 kg organisch afval wordt in de wormenbak omgezet in 10 kg waardevolle wormenhumus. De oogst vindt twee keer per jaar plaats.

Wormenhumus is een levende meststof en bevat een verscheidenheid aan micro-organismen die een positief effect hebben op de plantengroei en de gezondheid van de bodem en planten.

Je hebt geen geen biobak meer nodig. Dat bespaart in veel gemeenten geld uit. In veel gemeenten wordt belasting over het afval geheven. Wormencompost wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is meer waard dan olie.

5. genoeg geklets! De wormenbak is meer dan alleen een meubelstuk

Met een wormenkrukje produceer je niet alleen waardevolle meststof en bespaar je niet alleen CO2 – je hebt ook een stijlvolle kruk! Het wormenkrukje is zeer flexibel door de wieltjes die eronder zitten. Het kan niet alleen gebruikt worden als kruk maar ook als voetenbankje, alternatieve strijkplank, boekenopslag of chillplek voor de kat.

Een date? Zet de persoon op de kruk en laat hem/haar raden wat er in zit. Degene zal jou en je wormenvrienden nooit meer vergeten. Ook tippen we het wormenkrukje als gespreksonderwerp tijdens verjaardagen en andere feestjes.

6. Maatschappelijk investeren

Leef je milieubewust en vind je duurzame en maatschappelijke initiatieven belangrijk? Wij ook! Wij zijn een bedrijf midden in Oostenrijk gelegen en werken met liefde en passie aan onze producten. We kopen groene stroom in, werken samen met een sociale werkplaats en doen veel aan educatie zoals de workshops die we op scholen geven. Wanneer je bij ons koopt, draag je bij aan maatschappelijke impact. En dankzij jouw bijdrage kunnen we investeren in de verdere ontwikkeling van wormenkrukje.