Functies van de wormenbak en ervaringen

Overzicht van de functies

1
2
3
4
5
1

Een zacht zitkussen en wieltjes maken van de wormenbak een mobiele kruk. Zo kun je comfortabel op de bak zitten terwijl de wormen onder je organisch afval tot waardevolle compost verwerken.

2

In de bak ontstaat de wormenhumus,  die je er via het voerkrat uit kan halen. Hoe dit precies werkt kan je leren in onze handleiding.

3

Hout is een hernieuwbare en fascinerende grondstof. Wij testen onze wormenbakken die gemaakt zijn van Oostenrijks hout nu al 5 jaar en zijn enthousiast over dit natuurproduct! Hout is in staat om te “ademen”, wat zorgt voor een continue uitwisseling van lucht, bovendien wordt er vocht in opgeslagen.

4

Achter deze opening zit de kop voor de wormenthee verborgen. Hierin verzamelt de wormenthee, een vloeibare, voedselrijke plantenmeststof. Planten kunnen worden voorzien van wormenthee verdund met water.

5

Dit zijn meubelwieltjes die geschikt zijn voor parketvloeren. Daarmee kan het krukje rond in het huis worden geschoven. Iedereen die een wormenkrukje heeft zal nooit meer zonder willen.

Wormenbak na 5 maanden en mogelijke eerste oogst

Opstarten van de wormenbak